Makelaar

Vrijwel iedereen maakt wel eens gebruik van de diensten van een makelaar. Makelaars beschikken over een zeer breed takenpakket. Ze onderhandelen, adviseren en dragen bij aan een snellere verkoop van onroerend goed. De meeste mensen maken gebruik van een makelaar wanneer ze een woning verkopen. Je kun een makelaar echter ook inschakelen wanneer je voor de eerste keer gaat kopen en van de nodige advies gebruik wilt maken. Toch weten veel mensen niet dat ze een makelaar ook voor andere zaken kunnen inschakelen. Tijd om dit een beetje op te helderen.

Wat doet een makelaar?

Een makelaar is iemand die gespecialiseerd is in het onderhandelen bij het verkopen en kopen van onroerend goed. Een makelaar staat het meest bekend om zijn of haar hulp bij verkoopwoningen. Hierbij kan de makelaar zowel als aankoopmakelaar of verkoopmakelaar optreden. Daarnaast zijn er makelaars die zich tevens focussen op het taxeren van onroerend goed of werken als verhuurmakelaar en bemiddelen bij het verhuren van onroerend goed.

Taken van aankoopmakelaars

 

  • Aankoopmakelaars worden ingeschakeld wanneer men een pand of woning wilt kopen, maar niet precies weet wat bij hun past of wat er binnen het budget valt. De aankoopmakelaar brengt vervolgens de wensen van alle personen in kaart en bekijkt welke woningen of panden aan deze criteria voldoen.
  • Het plegen van overleg met de cliënten en het regelen van bezichtigingen bij potentiële woningen.
  • Voeren van onderhandelingen met de verkopende partij. Dit betekent dat de aankoopmakelaar eerst met de cliënt bespreekt wat hij of zij maximaal aan de woning wilt uitgeven en welk bod reëel zal zijn. Vervolgens probeert de makelaar dit bod aan de tegenpartij te verkopen.
  • Eventueel kan de aankoopmakelaar ook helpen bij het regelen notariële zaken die passen bij de aankoop van een woning of pand.

Taken van verkoopmakelaars

 

  • Verkoopmakelaars worden ingeschakeld bij de verkoop van een woning. Voordat de woning op de markt wordt gezet, zal deze eerst uitvoerig worden getaxeerd door de makelaar. Deze komt vervolgens met een reëel vraagprijs. Het is niet verplicht om met deze vraagprijs akkoord te gaan, maar de meeste makelaars zullen wel de door hun gestelde vraagprijs adviseren om de mogelijke verkoop te bespoedigen.
  • Nadat er een akkoord is gegeven over de vraagprijs zal de verkoopmakelaar in samenspraak met de verkopende partij een verkoopstrategie opstellen. Denk bijvoorbeeld aan het wel of niet plaatsen van een ‘te koop’ bord in de tuin, het plaatsen van de woning op verkoopsites, enzovoorts.
  • Vervolgens zal de verkoopmakelaar actief op zoek gaan naar potentiële kopers.
  • De verkoopmakelaar is tevens verantwoordelijk voor de onderhandelingen over de vraagprijs die zullen volgen. Ook zal hij het verkoopcontract opstellen en eventueel de verkopende partij helpen bij notariële zaken en juridische bijkomstigheden.

Er zijn ook nog makelaars die zich enkel richten op de verhuurmarkt. Zij bieden huurwoningen en kamers aan en zoeken potentiële huurders. Ook zijn zij in staat om verhuurcontracten op te stellen.

Hoe word je makelaar?

Om makelaar te kunnen worden is het belangrijk om over een goede opleiding te beschikken. Een goede opleiding is bijvoorbeeld de hbo-studie Vastgoed en Makelaardij. Hier leer je alle kneepjes van het vak. Naast een goede opleiding is het ook belangrijk om je kennis telkens weer opnieuw bij te spijkeren. Bijvoorbeeld door het volgen van cursussen. Zorg er tevens voor dat je na het afronden van je opleiding ook een specialisme kiest. Wil je met name zorg dragen voor bedrijfspanden? Of juist woningen kopen en verkopen voor particulieren? Door jezelf te specialiseren, kun je jezelf onderscheiden van een grote groep makelaars.